Autor: 021

Novi Sad
16.06.2016.
09:26
Svi novosadski ugostiteljski objekti od danas, 16. juna do 7. jula mogu da rade jedan sat duže.
  • Narcis

    16.06.2016 21:48
    Eto radosti za tatine sinove.
  • hertog

    16.06.2016 16:01
    retrospektiva
    Kada sam onomad ovde pisao da ce skracenjem radnog vremena ugostiteljskih objekata samo pogorsati situacija dobio sam nebrojeno minusa. Ali ajde...
    Bas sam ovih dana mnogo razgovarao sa ugostiteljima koji su i pored najbolje volje da zatvore radnje u 12, vikendom dobijali prijave jer gostima ne mogu da objasne da MORAJU da izadju do 12:15. Gosti su opusteni, ugostitelji ne mogu silom da ih izbace, a i ako ih izbace gosti im se nikad vise nece vratiti. Komunalna prodje u pola jedan i napise ugostitelju prijavu.
    Ironijom sudbine svu frustraciju na skracenje radnog vremena gosti su umesto na vlast usmerili na ugostitelje.
    Drugarica mi zivi na ribljoj pijaci i u proteklih mesec dana ne moze da spava od omladine koja se sada tu skuplja. Zovu i policiju, ali nema vajde.
    Pustite ugostitelje da rade do kada hoce, ali bez buke i imacemo miran grad i pitomiju omladinu. Zna se sta je kafic, a sta je diskoteka. A kada omladina dobije zaposlenje izlazice do 11-12 i ici ce mrtvi umorni na spavanje jer je sutra novi radni dan.
    Oni ugostitelji koji to ne budu mogli da ukapiraju treba da zavrse na stubu srama i da budu drakonski kaznjeni.
  • Zivan

    16.06.2016 14:15
    Ocekuje se da kada prodju festivali, svi kafici rade dva sata krace...
  • evgenije

    16.06.2016 13:51
    A sta je sa svim onim mini marketima koji rade 24h non stop? Ti marketi znaju da budu mnogo gori od bilo kojeg kafića ili noćnog kluba. Od ponoći pa do 5 izjutra se okupljaju ekipe cugatora koji samo obrću turu za turom, urlaju, vrište, puštaju muziku na mobilnom. Ne možeš oka sklopiti. Zoveš policiju, oni dođu, izlegitimišu bagru, priprete đa se utišaju i odu. Posle par minuta bagra nastavi sa još većom drekom jer se kao svete onom ko je zvao policiju. I tako posle par poziva ovi jednostavno prestanu da dolaze, kažu da imaju pametnija posla od preganjanja sa alkosima. I stvarno, jednom prilikom kada su došli bio spušten prozor na Pežou i lepo se čuje motorola kako ih stalno cima. Em porodično nasilje na Limanu pa šalji tamo patrolu, em neko puca na Podbari pa građani zvali, pa sudar u Temerinskoj, potukli se vozači a saobraćajci pokušali da ih razdvoje pa onda obojica krenuli da lemaju saobraćajce pa šalji tamo patrolu da ih sve razdvaja. Pa klinci pale kontejnere na Detelinari, šalji tamo jednu patrolu. Pa na Naselju građani ulovili nekog lika kako krade akumulatore iz parkiranih vozila, brzo šalji patrolu dok ga nisu ubili. Na Bulevaru neko opljačkao pekaru,... I stvarno kada pogledaš koliko u gradu noću ima ozbiljnih problema postane ti jasno zašto ne žele da gube vreme na ove što cugaju i vrište ispred marketa.
  • jel me voles?

    16.06.2016 12:24
    @Kamenica

    Zoves zoves zoves, nece da izadju, zoves opet i opet i opet i ne j*** te 5 posto. Onda ih nazoves i kazes im "ne mogu vise idem da im presecem sajle i da ih pustim niz dunav" i eto ih ocas pred tvojim vratima da te hapse. Pa to je bre pandurski sljam, nece valjda sebi trecu smenu da ukinu, pajtasi cuvaju splavove, zna se. To im je dobra lova, malo prebijanja, malo cuge, malo para, malo dilovanja, skupi se za more.
  • lol

    16.06.2016 12:21
    Pa dobro, letnja dugodnevnica :)))
  • ex chapman

    16.06.2016 12:07
    odluke
    problem buke bi mogao lako da se reši bez potrebe za bilo kakvim odlukama. postoji propis (već decenijama) koji zabranjuje uznemiravanje bukom (ne samo noću nego i danju). ali ni on se ne primenjuje, kao što se nije primenjivala ova odluka o radnom vremenu (znamo vrlo dobro mesta koja su radila po celu noć). ono što je potrebno jeste da policija krene da kažnjava: ko pravi buku, bup kazna. a kafić se zatvori za celu tu noć. pa će "gazda" sledeći put da pazi. isto važi i za divljake na Keju, u Centru, po Limanima - zapravo ima ih svuda. novčana kazna, prekršajna prijava. i tu dolazimo do korena problema: policija ne radi svoj posao. delom zbog lenjosti ali mnogo više zbog interesa (ne smeju da remete rad onih koji im plaćaju "honorar") ili straha (za mesečnu crkavicu da se zamera mafiji koja zapravo upravlja ovim gradom?). problem je (i to nije novost) što su kriminalci jači od države. zato policija hapsi prosjake i to još maloletne, ali ne sme da uhapsi maloletne dilere droge na limanu niti sme da kazni ludake koji divljaju noću ne samo po klubovima već svuda po gradu. i dok je tako nikakve odluke neće pomoći. one služe samo da se bednicima koji još veruju u zakon zamažu oči!
  • Trt

    16.06.2016 12:04
    Polako se sve vraća u normalu, do avgusta će opet svi u centru raditi do 2-3, kako i treba.
  • Kamenica

    16.06.2016 11:45
    Stanovnici Sremske Kamenice već godinama unazad nemaju pravo na noćni odmor i mir od četvrtka do nedelje, svake nedelje, zbog sve više splavova na Dunavu i njihove preglasne muzike, Kada je stupila nova uredba na snagu, gde im je ograničeno radno vreme do tri ujutu, ništa se nije promenilo. Svi rade i dalje do 5h ujutro, a stanovnici su prisiljeni da slušaju pet vrsti muzike u isto vreme po celu noć. Svi mnogobrojni pozivi policiji i komunalcima naravno ne vrede ništa, To je nekih 30.000 ljudi, koliko ih stanuje preko puta Dunava,
  • Shone

    16.06.2016 10:38
    Hahahhahaha! Pa mi smo cirkus!!!
  • ex chapman

    16.06.2016 10:18
    normalni
    ima li u ovom gradu više normalnih ljudi? ima - samo su tihi pa ih niko i ne primećuje. ali kad bi i normalni (a tihi) ljudi počeli da galame, onda ni oni više ne bi bili normalni! to je jedan circulus viciosus zbog kojeg pametniji uvek popušta a gluplji uvek pobeđuje. mi smo valjda jedini narod na svetu koji ima narodnu "mudrost" da pametniji treba da popusti! e zato nam je tako kako nam je! a vi normalni i tihi samo nastavite da se povlačite pred nenormalnim, divljim i bahatim. sve će vam oteti! neće vam ostaviti ni mišiju rupu da se u nju zavučete!
  • amoniman

    16.06.2016 10:11
    demonstracija moci!!! Zna se ko kaze kada se ide u krevet a kad ne!
  • Radno vreme Keja

    16.06.2016 09:58
    Pitanje za gradsku upravu: Ko je odobrio upotrebu Keja žrtava racije na korišćenje omladini do ranih jutarnjih časova, i radnim danima i vikendom? Da li odgovorni znaju da je danas, prema rečima stanara tog dela grada i policije, buka i nasilničko ponašanje pojedinih posetilaca Keja mnogo veći problem od kafana koji se ne pridržavaju zakona? Nelogično je da se kafane zatvaraju u ponoć, odnosno 1 sat, a da na Keju pojedinci mogu da se iživljavaju nad stanarima dokle im se ćefne. Da li samo preko tužbe građani moraju da povrate svoje ustavno i ljudsko pravo na noćni mir i odmor?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna